» احمدینژاد ریاست جلسه «نم» را به نوری مالكی سپرد ( 1391/6/9 )
» پیام کتبی پادشاه عربستان به مقام های ایرانی ( 1391/6/9 )
» هاشمی: برنامه حذف یاران انقلاب ادامه دارد ( 1391/6/8 )
» حاشیههای ملاقات رسمی بانكیمون با رییس مجلس در بهارستان ( 1391/6/8 )
» 200 كماندوی انگلیسی به همراه نیروهای ام.آی.6 و سیا وارد سوریه شدند ( 1391/6/8 )
» رئیسجمهور کره شمالی به ایران آمد ( 1391/6/8 )
» مرز ايران با شمال عراق بسته شد ( 1391/6/7 )
» پیشنهاد تشکیل «ستاد فراقوهای» یا ارسال سیگنال برای بحرانی نشان دادن شرایط داخلی!؟ ( 1391/5/28 )
» واکنش کاخ سفید به سخنان احمدینژاد ( 1391/5/28 )
» پاسخ ایران به بحرین درباره بازگشت سفیر پاسخ ایران به بحرین ( 1391/5/28 )
» حمله به سفارت روسیه در انگلیس ( 1391/5/28 )
» نسخه چاپيارسال به دوستان سالک و زارعی نواب اول و دوم رئیس حدادعادل رئیس فراکسیون اصولگرایان مجلس شد ( 1391/5/26 )
» نسخه چاپيارسال به دوستان رهبر معظم انقلاب در دیدار جمعی از آزادگان کشور: زائده دروغین و جعلی صهیونیس ( 1391/5/26 )
» نسخه چاپيارسال به دوستان احمدینژاد در دیدار با رییس جمهور ترکیه مطرح کرد انتقاد از مواضع ضد سوری بر ( 1391/5/26 )
» حاشیه های مراسم افتتاحیه اجلاس فوق العاده سران كشورهای اسلامی ( 1391/5/26 )
» دمشق خبر سقوط يك فروند جنگنده سوری را تاييد كرد ( 1391/5/26 )
» بيانيه ارتش به مناسبت روز قدس ( 1391/5/26 )
» بورس 7 تا 11 شهریور تعطیل است ( 1391/5/26 )
» بهنوش بختیاری هم خواننده شد! ( 1391/5/25 )
آمریکا بی سروصدا در پی پایین کشیدن اسد
, 13:41 | نويسنده : aysoda |ایالات متحده با همکاری ترکیه روند تحقیقاتی در مورد چگونگی مقابله با جنگ احتمالی داخلی میان فرقه های علوی، بلوردان، مسیحی و سنی را آغاز کرده؛ اختلاف و درگیری که می تواند به دیگر تنش های موجود در منطقه ناآرام به سرعت دامن بزند.
در حالیکه دیگر کشورها سفیران خود از دمشق را فراخوانده و خارج کرده اند، مقامات دولت اوباما اعلام کرده اند علیرغم خطرات موجود، خواهان ماندن رابرت فورد، سفیر آمریکا در دمشق هستند تا بتوانند ارتباط خود با رهبران مخالفان و دیگر رهبران فرقه ها و گروه های مذهبی بی شمار این کشور را حفظ کند.
این در حالی است که مقامات وزرات خارجه آمریکا نیز به رهبران گروه مخالفان اسد فشار می آورند که با یکدیگر متحد شوند تا دولت اسد را سرنگون کرده و دولت جدیدی را بر پا سازند.
دولت اوباما مصمم است که از تکرار پیامدهای حمله آمریکا به عراق جلوگیری کند. با وجود آنکه آمریکا در زمان جنگ عراق از هیچ کوششی برای سرنگون کردن صدام حسین دریغ نکرد، بسیاری از کارشناسان سیاست خارجه معتقدند مسئله مهم این بود که آمریکا برنامه دقیقی در مورد چگونگی مدیریت جناح متخاصم عراق، پس از کنار گذاشتن صدام نداشت.
به گفته مقامات آگاه، مطمئناً یکی از موضوعات مهم مورد بحث در جلسه امروز باراک اوباما، رئیس جمهور آمریکا و رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه در آستانه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مسئله سوریه خواهد بود. یکی از مقامات ارشد دولتی آمریکا می گوید در شرایطی که ترکیه، عربستان و کشورهای اروپایی اسد را رها کرده اند، بر انزوای وی افزوده خواهد شد، به خصوص در شرایطی که ارتش وی نیز به دلیل طولانی شدن زمان درگیری ها بیش از پیش خسته و فرسوده شده است.
به گفته یکی دیگر از مقامات دولت اوباما، با در نظر گرفتن این امر که حدود 90 درصد صادرات نفت سوریه راهی اروپا می شود، بستن بازار اروپا به روی دمشق می تواند تاثیری فلج کننده بر اقتصاد سوریه داشته باشد و بر فشارهای وارده به دولت اسد خواهد افزود.
ری تاکیه، یکی از اعضای گروه مطالعات خاورمیانه در شورای روابط خارجه و یکی از مقامات سابق دولت اوباما می گوید: «طی دهه نود میلادی اگر سوریه قادر به دریافت اعتبار، تجارت و وام از آمریکا نبود، به اروپائیان روی می آورد. اما حالا اروپا نیز در اعمال تحریم علیه صادرات سوریه، از جمله بخش حیاتی نفت این کشور به آمریکا پیوسته است.»
وی در ادامه افزود: «اگر ایران را کنار بگذاریم، سوریه متحدان چندانی ندارد. چینی ها توسعه اقتصادی خود را بیشتر مشروط به روابط شان با آمریکا و اروپا می دانند تا تردید ماندن یا رفتن اسد یا قذافی.»
هشت ماه پیش، گمان سوریه ای بدون یکی از اعضای خانواده اسد در راس زمام داری کشور همانقدر بعید و دور از ذهن به نظر می رسید که گمان مصر بدون حسنی مبارک یا لیبی بدون معمر قذافی. اما مقامات اطلاعات و دیپلمات ها در خاورمیانه، اروپا و آمریکا حال، بیش از هر زمان دیگری بر این باورند که اسد ممکن است دیگر قادر به مقابله با طوفانی که بر درب های دمشق می کوبد، نباشد.
درخواست ماه گذشته اوباما از اسد برای ترک قدرت پس از ماه ها مباحثه داخلی صورت گرفت که شامل مذاکرات طولانی مدت در مورد اینکه آیا سوریه بدون اسد ممکن است گرفتار جنگ داخلی خونباری شود که عراق پس از سقوط صدام حسین تجربه کرد. چنین تغییر دیدگاهی، دولت اوباما را از بحث درمورد اینکه آیا خواستار کناره گیری اسد شوند یا خیر، به سمت بحث در مورد چگونگی کمک به روند سقوط وی و اقدامات پس از آن سوق داده است.
به عقیده مقامات دولت آمریکا، اسد مطمئناً به استواری پدر خود، حافظ اسد است. بسیاری از کارشناسان سیاست خارجه معتقدند هرچه دوره روی کار ماندن اسد طولانی شود، بر درگیری های داخلی این کشور نیز افزوده خواهد شد و خشونت و درگیری می تواند به طور ناخواسته منافع اسد را در ارائه مجوز و توجیه برای ادامه سرکوبی ها تامین کند.
عوامل و عناصر بسیاری وجود دارند که می توانند خروج وی از قدرت را سخت تر از خروج مبارک در مصر و بن علی در تونس کنند. یکی از آنها می تواند معطوف شدن توجهات آمریکا و اروپا به بحران اقتصادی شان طی هفته های اخیر باشد.
به علاوه، کارشناسان سیاست خارجه معتقدند تونس، مصر، لیبی و حتی یمن همه در حالی به اصطلاح منفجر شدند که بخش عمده انفجارها داخلی بود و انشعابات و تبعات چشمگیر آن محدود به نمونه هایی شد که در جهان عرب مشاهده کردیم. اما سقوط دولت در سوریه می تواند انفجارهای خارجی را در پی داشته باشد که بر کشورهایی چون ایران، لبنان، اردن، اسرائیل و حتی عراق تاثیر خواهد گذاشت، به خصوص اگر در نهایت به جنگ داخلی از نوع جنگ عراق منتهی شود.
در همین حال، دولت آمریکا به دلیل ترس از اینکه تصویر مداخله آمریکا بیشتر به ضرر مخالفان سوری باشد، نمی خواهد به گونه ای عمل کند که به نظر برسد ایالات متحده در تلاش برای کنترل نتایج ناآرامی ها در سوریه است.
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: